הקמת אתר אינטרנט | אשכול מדיה – חברה לבניית אתרים https://eshkol.media/ אתרי אינטרנט, פרסום והוצאה לאור Sun, 25 Feb 2024 11:33:18 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 https://eshkol.media/wp-content/uploads/2017/08/cropped-FavIconEshkol-32x32.png הקמת אתר אינטרנט | אשכול מדיה – חברה לבניית אתרים https://eshkol.media/ 32 32 איך לכתוב אודות https://eshkol.media/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%9b%d7%aa%d7%95%d7%91-%d7%90%d7%95%d7%93%d7%95%d7%aa/ Tue, 20 Jun 2023 08:10:13 +0000 https://eshkol.media/?p=5954 לכתוב "אודות". האם זה באמת כל כך פשוט? איך נספר על העסק שלנו? ספוילר: הכי טוב להתחיל מהלקוחות, ויש כמה דרכים טובות לעשות זאת אייל כץ כמה פעמים כתבת את סיפור העסק שלך? כולנו נהנים לספר על עצמנו. ועם יד על הלב, כתיבת אודות לאתר האינטרנט או לכל ערוץ שיווק אחר היא לרוב מהנה. אבל […]

הפוסט איך לכתוב אודות הופיע ראשון בהקמת אתר אינטרנט | אשכול מדיה – חברה לבניית אתרים

]]>

לכתוב "אודות". האם זה באמת כל כך פשוט?

איך נספר על העסק שלנו? ספוילר: הכי טוב להתחיל מהלקוחות, ויש כמה דרכים טובות לעשות זאת

אייל כץ

כמה פעמים כתבת את סיפור העסק שלך?
כולנו נהנים לספר על עצמנו. ועם יד על הלב, כתיבת אודות לאתר האינטרנט או לכל ערוץ שיווק אחר היא לרוב מהנה.
אבל לפני שמרבים לספר בקורותינו, סגולותינו ויכולותינו, חשוב מאוד לזכור את הלקוח שלנו, או את הלקוח הפוטנציאלי. אז החוכמה היא להתחיל בחיבור אל הגולש, הקורא, המאזין, האורח או כל מי שהטקסט הזה מיועד אליו.
כן, גם כשאנחנו כותבים "אודות" לעסק שלנו.
יש כמה טכניקות לעשות זאת, בואו נזכיר כאן שתיים מרכזיות ובסיסיות.

א.
שאלות הכוונה ברוח "אוהבים נקניקיות?!"

טל פרידמן הנהדר עשה את זה כפרודיה, אבל העיקרון עובד.
שאלות כאלו, כמעט תמיד יגרמו לקורא הרלוונטי לקרוא לפחות עוד משפט או שניים:

מחפש הלוואה בתנאים נוחים?
סובל מכאבי גב?
ניסת כבר המון דיאטות ותמיד העלית בחזרה?
הגעת לגיל חמישים?
כבר ביליתם בכל העולם ומחפשים את היעד האקזוטי הבא?

ואני בטוח שהעיקרון מובן.

הטכניקה הזו טובה בכל מקום שאמור להיות המפגש הראשון עם הלקוח המעוניין. פלאייר, דף הבית באתר, פרסומת בפייסבוק או בעיתון וכדומה.

ב.
אזכור מוקדם של הלקוח הפוטנציאלי.

אם אנחנו במקום שמטבעו מיועד לאנשים שכבר שמעו עלינו (אנשים שהגיע לכנס, דף שלישי בחוברת, דף אודות פנימי באתר ועוד), שאלה מהסוג של א' תיראה קצת לא קשורה. אם אנחנו בכנס של חובבי נקניקיות (או בדף פנימי באתר של שרקוטרי) יהיה קצת מביך לשאול "אוהבים נקניקיות?".
לעומת זאת אזכור רלוונטי של קהל היעד יהיה טבעי ומתבקש כשהוא נעשה נכון, ויכול להעמיק את החיבור הראשוני משלב השאלה.

למשל:
בנק כספיון עוסק כבר עשרות שנים במתן הלוואות בהתאמה אישית…
קליניקת נו-מור-אאוץ' מתגאה במאות נשים וגברים ששמו את כאבי הגב מאחוריהם…
מלכת החסה מוכיחה כבר שנים רבות שאפשר לשמור על הירידה במשקל…
עמותת חסרי מנוח מיועדת למי שכבר עבר את גיל חמישים או מתקרב אליו…
חברת הימלאיה פלוס מארגנת טיולים מיוחדים לאנשים ש"ראו כבר הכל" ומתמחה בטיולי עומק למקומות מיוחדים בעולם.
אם אתה אוהב נקניקיות, בטח כבר שמעת על המנקנקים, אבל יש דברים שממש כדאי לך לדעת.

שתי הטכניקות הללו הן פשוטות לכאורה, ועדיין רבים כותבים על העסק שלהם מבלי לזכור את הלקוח הפוטנציאלי.
אם חלילה זה קרה גם לך, זה הזמן לתקן.

הפוסט איך לכתוב אודות הופיע ראשון בהקמת אתר אינטרנט | אשכול מדיה – חברה לבניית אתרים

]]>
איך בוחרים מקדם ומילות חיפוש בגוגל https://eshkol.media/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%91%d7%95%d7%97%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a7%d7%93%d7%9d-%d7%95%d7%9e%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%97%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a9-%d7%91%d7%92%d7%95%d7%92%d7%9c/ Mon, 15 Mar 2021 12:56:47 +0000 https://eshkol.media/?p=2802 על פי שלושה פרמטרים: רלוונטיות, פופולריות וסיכוי אמיתי להשגים. ואיך בוחרים את המקדם? אלמנטרי, על סמך הישגים מוכחים אייל כץ כל בעל עסק שיש לו אתר אינטרנט רוצה להיות "מקום ראשון בגוגל". ואם לא במקום הראשון, אז לפחות בדף הראשון, כלומר באחד מבין עשרת המקומות הראשונים. אבל מה זה בעצם אומר? ומה צריך לחפש כדי […]

הפוסט איך בוחרים מקדם ומילות חיפוש בגוגל הופיע ראשון בהקמת אתר אינטרנט | אשכול מדיה – חברה לבניית אתרים

]]>

על פי שלושה פרמטרים: רלוונטיות, פופולריות וסיכוי אמיתי להשגים. ואיך בוחרים את המקדם? אלמנטרי, על סמך הישגים מוכחים

אייל כץ

כל בעל עסק שיש לו אתר אינטרנט רוצה להיות "מקום ראשון בגוגל". ואם לא במקום הראשון, אז לפחות בדף הראשון, כלומר באחד מבין עשרת המקומות הראשונים.

אבל מה זה בעצם אומר? ומה צריך לחפש כדי שאהיה במקום הראשון? ואיך בכלל מקדמים?

כשמנסים לקדם אתר בתוצאות החיפוש ב"קידום אורגני" (להבדיל מהקידום הממומן, שהוא אופרה שונה לגמרי), הדבר החשוב ביותר הוא בחירת הביטוי או הביטויים שלגביהם יופנו מאמצי הקידום. ביטוי טוב צריך לעמוד בשלושה קריטריונים:

1.      הביטוי רלוונטי לעסק ולאתר בצורה מובהקת. במילים אחרות: מי שהקליד בגוגל את הביטוי ומצא האתר שלך, יקבל באופן מובהק את בקשתו. פארק מים הממוקם על חוף הים בנהריה, למשל, ישמח להיות מקודם בביטויים כמו אטרקציות מים, אטרקציות בצפון, פארק מים ועוד. אבל קידום על הביטוי "הים התיכון", נניח, יהיה חסר משמעות, למרות שפארק המים שוכן על חופו של ים זה.

2.      יש כמות משמעותית של חיפושים בביטוי זה. כי מה יעזור לנו מקום ראשון בביטוי "אפקטים מיוחדים בצבע", לדוגמה, אם לא מתבצע שום חיפוש בביטוי זה? אלא שכאן נציין הסתייגות קטנה: ניתן לקדם על שורה של ביטויים כאלו – מצד אחד בעלי משמעות מסוימת ומצד שני לא הליבה של החיפוש, וליצור מה שנקרא "זנב ארוך". אם אותו צבעי יהיה מקודם גם ב"אפקטים מיוחדים בצבע", גם ב"צביעת בתים במחירים הוגנים", גם ב"צביעת בתים בלי ללכלך", ועוד ביטויים דומים, סביר שכולם ביחד יביאו לו כמה כניסות איכותיות במהלך השנה.

3.      התחרות על הביטוי היא כזו שבאמת אפשר להגיע לדף הראשון. בדרך הטבע, ביטויים נחשקים זוכים לתחרות חזקה. בחלק מהביטויים התחרות היא כזו שהסיכוי להגיע למקום גבוה בקידום אורגני הוא נמוך עד כדי אפסי. פשוט, כי כבר יש מתחרים שהיו שם קודם, הם עושים עבודה טובה במלאכת הקידום, ולך תעקוף עכשיו 30 מקדמים טובים כמוך. מקדם טוב והוגן אמור לדעת מתי הסיכויים נמוכים, להעביר את המידע ללקוח, ולא להתבייש לוותר על קידום בביטויים חסרי סיכוי. ואגב, הנתונים על כמות החיפושים ובמידה מסוימת גם על רמת התחרות הם נתונים שגוגל מספק באמצעות "כלי תכנון מילות מפתח", הזמין למפרסמים בגוגל.

ועכשיו, איך תבחרו את המקדם הנכון עבורכם? השיטה הבדוקה ביותר היא לעיין ברשימת ההישגים שלו. אם, נניח, הוא מתפאר בקידום של ביטוי כמו "ריקודים סלוניים לנוער ביישובי המועצה האזורית רמות מנשה", אתם מוזמנים להמשיך ולחפש. אם גאוותו היא על "ריקודים סלוניים לנוער" – יש כאן פוטנציאל. ואם הוא הביא לקוח שלו לדף ראשון בביטוי "ריקודים סלוניים", סביר שמדובר במקדם מקצועי שיודע להגיע להישגים.

באשכול מדיה מספקים שירותי קידום אורגני במחירים הוגנים ביותר. בין ביטויי החיפוש ששירות הקידום שלנו הביא לדף הראשון: עגורנים, חיפוי קירות, בית דפוס בחיפה, פינוי אסבסט, מסלעות, ועוד רבים וטובים. נשמח לבדוק אם יש באפשרותנו לקדם גם את האתר שלכם.

לפרטים: eyal@eshkol.media, אשכול מדיה בע"מ, 04-9977474

 

הפוסט איך בוחרים מקדם ומילות חיפוש בגוגל הופיע ראשון בהקמת אתר אינטרנט | אשכול מדיה – חברה לבניית אתרים

]]>
להיות ראשון בגוגל במינימום מאמץ https://eshkol.media/%d7%9c%d7%94%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%95%d7%9f-%d7%91%d7%92%d7%95%d7%92%d7%9c-%d7%91%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%9d-%d7%9e%d7%90%d7%9e%d7%a5/ Mon, 15 Mar 2021 12:37:29 +0000 https://eshkol.media/?p=2795 מהי הפעולה השיווקית הראשונה (והחינמית!) שבעל עסק צריך לעשות? הנה טיפ בסיסי שאולי פספסת, ויכול להיות שווה לך המווון כסף. בשלוש מילים: גוגל מיי ביזנס. וקצת יותר מפורט: אם עדיין אין לך פרופיל מסודר בגוגל מיי ביזנס, אז בבקשה, עוד היום! זה נכון תמיד, ובמיוחד אם למיקום שלך יש משמעות (כלומר לקוחות מגיעים אליך, או […]

הפוסט להיות ראשון בגוגל במינימום מאמץ הופיע ראשון בהקמת אתר אינטרנט | אשכול מדיה – חברה לבניית אתרים

]]>

מהי הפעולה השיווקית הראשונה (והחינמית!) שבעל עסק צריך לעשות?

הנה טיפ בסיסי שאולי פספסת, ויכול להיות שווה לך המווון כסף.
בשלוש מילים: גוגל מיי ביזנס.
וקצת יותר מפורט:
אם עדיין אין לך פרופיל מסודר בגוגל מיי ביזנס,
אז בבקשה, עוד היום!
זה נכון תמיד,
ובמיוחד אם למיקום שלך יש משמעות
(כלומר לקוחות מגיעים אליך, או שהשירות שלך הוא תלוי מיקום).

ולמה?
כי כבר כמה שנים שתוצאות החיפוש בגוגל כוללות בראש התוצאות
מפה עם התוצאות מסביבתו הקרובה של המחפש.
(כן, נו, גוגל יודע ברוב המקרים איפה ממוקם המחשב, ובוודאי המכשיר הנייד).
אם, למשל, נחפש מסעדה, מכון כושר, סטודיו לפילאטיס, פסיכולוג, מוצרי חשמל וכן הלאה, בראש תוצאות החיפוש נמצא מפת גוגל ובעקבותיה רשימה של כמה עסקים מהסביבה הקרובה.
התוצאות האלו הן מ"גוגל מיי ביזנס".
ואם, למשל, מגישים במסעדה ארוחות בוקר ומציינים זאת בפרופיל, המסעדה תופיע גם בחיפוש "ארוחת בוקר", שמתבצע מסביבתה הקרובה.
אני בטוח שברור לך ששווה (מאוד) להיות שם,
ורצוי שהפרטים יהיו נכונים.
בצילום המסך שבתמונה, למשל, חיפשנו את המילה "פילאטיס" מהמשרד בכפר ורדים. הופיעו תוצאות מכפר ורדים, כרמיאל (סטודיו בוטיק טליה, לקוחה נהדרת שלנו ואנחנו ממליצים בחום) וסטודיו נוסף מכרמיאל.

איך מעדכנים?
מחפשים בגוגל את העסק שלך. אם כבר יש לו כרטיס בגוגל מיי ביזנס, הוא יופיע בצד שמאל של תוצאות החיפוש. ואז אפשר להיכנס לעריכת הפרטים ולתביעת בעלות על העסק.
אם הוא לא מופיע,
צריך לחפש "גוגל מיי ביזנס",
ומשם ליצור עסק חדש ולהזין את כל הפרטים.

כמה דקות,
ללא עלויות,
וחשוב מאוד!

מקווה שתרמתי,
אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה,
ואולי גם עם טיפים נוספים.

אייל כץ,
מנכ"ל אשכול מדיה
דוא"ל אישי: eyal@eshkol.media
נייד: 054-6717760

אשכול מדיה מציעה את השירותים הבאים: הקמת אתרי אינטרנט, פרסום, ייעוץ תקשורתי, קידום אורגני, ניהול קמפיינים ברשת, הפקות וידאו, הפקות דפוס ועוד

הפוסט להיות ראשון בגוגל במינימום מאמץ הופיע ראשון בהקמת אתר אינטרנט | אשכול מדיה – חברה לבניית אתרים

]]>
13 עקרונות בסיסיים לבניית אתר אינטרנט תדמיתי https://eshkol.media/13-%d7%a2%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a1%d7%99%d7%a1%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%aa-%d7%90%d7%aa%d7%a8-%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%a8%d7%a0%d7%98-%d7%aa%d7%93/ Mon, 15 Mar 2021 12:21:08 +0000 https://eshkol.media/?p=2780 בבנייה עצמית, עם בונה חיצוני עצמאי, או עם חברה לבניית אתרים. כמה טיפים וכללי אצבע שמומלץ מאוד להקפיד עליהם כשמקימים אתר אינטרנט 1 מבחן העין המרפרפת גולש הגיע לדף הבית שלך? תוך שנייה או שתיים הוא אמור להבין לאן הגיע. אפילו אם משפט ההעצמה שבחרת לשים בכותרת הוא הטיפ הכי מועיל שנכתב אבר. אכן, חשוב […]

הפוסט 13 עקרונות בסיסיים לבניית אתר אינטרנט תדמיתי הופיע ראשון בהקמת אתר אינטרנט | אשכול מדיה – חברה לבניית אתרים

]]>

בבנייה עצמית, עם בונה חיצוני עצמאי, או עם חברה לבניית אתרים. כמה טיפים וכללי אצבע שמומלץ מאוד להקפיד עליהם כשמקימים אתר אינטרנט

1
מבחן העין המרפרפת

גולש הגיע לדף הבית שלך? תוך שנייה או שתיים הוא אמור להבין לאן הגיע.
אפילו אם משפט ההעצמה שבחרת לשים בכותרת הוא הטיפ הכי מועיל שנכתב אבר.
אכן, חשוב לראות בכל קושי את ההזדמנות, לדעת להפוך לימון ללימונדה ואולי אפילו לטפס על הרים כי הם שם; אבל כשגולש נכנס לאתר שלך, עדיף קודם לספר לו שהגיע לקוסמטיקאית, יועץ נדל"ן, זמרת או חנות למערכות סאונד.

2
מטרה מוגדרת

חשוב להבין ולהגדיר מהן המטרות המרכזיות של האתר, ומהי המטרה העיקרית. בנוסף, עלינו להגדיר לעצמנו לאילו סוגי גולשים הוא מיועד. כלומר צריך לשאול את השאלה: מי אנחנו רוצים שייכנס לאתר, ומה אנחנו רוצים שיעשה.
האם זהו אתר תדמית למי שכבר מכיר אותנו? לחיזוק מתעניינים? אתר לגולשים אקראיים שנשען על קידום ו/או פרסום? שירות לקוחות? אתר מכירה מקוונת? ספוילר: רוב אתרי התדמית מיועדים ללקוחות מתעניינים, והמטרה המרכזית היא להביא את הגולש ליצור קשר. בחלק גדול מהם שוכחים את המטרה בדרך. בחלק אחר מגזימים עם פופאפים, תיבה צפה, נציגים אוטומטיים (בּוּטִים), טפסים וטלפונים כל שתי שורות.

3
מה אנחנו בעצם מציעים

לא משנה מהי המטרה, הגולש או הגולשת חייבים למצוא בקלות את השירותים, המוצרים או כל ערך אחר שהאתר מציע להם במהירות. לבעלי הסטופר: אחרי שתי השניות בהן הבינו לאן הגיעו והחליטו שהם במקום הנכון (כי יישמת היטב את סעיף 1), תנו לגולשים עוד חמש שניות, גג שבע, למצוא את השירות או המוצר הספציפי שהם מחפשים, או לפחות את הקטגוריה הנכונה אם יש לכם הרבה שירותים ומוצרים.
לדוגמה: אם מדובר באתר של קייטרינג, תנו לגולש לברר במהירות אם יש תפריט צמחוני, טבעוני, אירועים קטנים ושירות TAKE AWAY; ואם אתם נגרייה שיוכל לברר במהירות אם אתם בונים פרגולות, מטבחים, חדרי שינה ועוד.

4
כבוד למוצר

בהמשך לסעיף הקודם, אם יש לכם מוצר (או שירות) דגל, הקדישו לו מקום נכבד בדף הבית, ולרוב גם לשונית משלו בתפריט הראשי. זכרו שאתר אינטרנט הוא מוצר תוכן, ולכן היררכיה היא הבסיס לעריכה נכונה שלו. לדוגמה, תפריט ראשי של סוכנות דיגיטל בהחלט יכול לכלול את שלוש הלשוניות הבאות:

ניהול קמפיינים | ניהול רשתות חברתיות | שירותים נוספים

כאשר תחת "שירותים נוספים" כלולים שירותים פחות חשובים לאותה סוכנות, כמו בניית אתרים, הקמת דפי נחיתה, ייעוץ ועוד.

5
תפריט נוח וברור

זה אומר כמה שפחות לשוניות בתפריט הראשי, ולהיזהר עם עודף יצירתיות. "אודות" זה יבש אבל אפקטיבי. "קצת עלינו" – סבבה, וגם "על טלי קינוחים" עובר. "המתכון המנצח שלנו" טוב רק אם באמת יש לכם מתכון מנצח לקינוח מעולה. אם ככה ניסחת את הלינק לסיפורו של העסק, זה קצת מעצבן ולגמרי מחטיא את המטרה.

6
יצירתיות היא כלי, לא המטרה

ובכלל, יצירתיות היא דבר נפלא, אבל לפעמים הופכת למלכודת דבש. בטח בהקשר של אתר אינטרנט. צריך לזכור שהיצירתיות נועדה לסייע בהעברת המסר, ולא לסבך אותו. אם האתר שלך הוא לא פייסבוק, וואלה, N12, או המעבורת – הגולש מחפש כנראה מידע. ולכן חוויית גלישה טובה היא כזו שקודם כל מספקת לו את המידע בצורה ברורה ומהירה.
סגנון אישי, אסתטיקה, הומור, רעיונות מדליקים – הם נפלאים, מבורכים ויעילים, כל עוד הם משרתים את המטרה הזו ולא הופכים למטרה בפני עצמה (ואין לך מושג על כמה דאחקות ויתרתי בכאב לב במהלך כתיבת המדריך הזה).

7
לכתוב לאנשים

הזחל של גוגל הוא גולש חשוב, זה בטוח. אבל ככל הידוע, הוא עוד לא רכש שום מוצר מאף עסק, לא שילם על שירות ואפילו לא התקשר. הגולש האנושי חשוב יותר מגוגל, ועם כל הכבוד לטקסט הקידומי שלימדו אותנו לכתוב – הטקסט צריך להיות מכוון לבן אנוש. אם בשתי השורות הראשונות הוא יקרא שהגעתם לצימר בצפון הארץ, שהוא המקום המושלם ללינה בצפון עבור כל מי שמבלה בחופשה בצפון או בדיוק נופש בצפון – סביר להניח שייצא לו החשק מהצימר שלכם, מהצפון ומהסופ"ש בכלל.

8
אבל לזכור את גוגל

מצד שני, גוגל הוא עדיין השליט הבלתי מעורער של עולם האינטרנט, ותמיד אמור להיות פקטור בבניית האתר. יש להקפיד על תג טייטלים נכונים, כאשר התג טייטל הראשי מתאים לכותרת הראשית בדף הבית וכולל (ברוב המקרים) את שם העסק שלכם ואת מהותו עם הפרדה בקו אנכי, מקף או נקודותיים. למשל: בית דפוס בחיפה | דפוס מורשת.
קידום אורגני הוא מקצוע, אבל הבסיס הוא פשוט וגם מי שבונה אתר בעצמו יכול ללמוד אותו. המטרה הראשונה והקלה: כאשר מחפשים ספציפית אתכם – שימצאו את אתר הבית שלכם. בנוסף, אפשר לשאוף לתנועה כלשהי של חיפושים מסוימים בגוגל. אם המטרה העיקרית שלכם היא קידום – תנו לגורם מקצועי לנהל אותו.

9
דברים שרואים משם

לאתר שלכם יגיעו אנשים ממסכים שונים של ציוד שונה ובדפדפנים שונים. סמרטפונים, לפטופים, אייפדים, מחשבים שולחניים, מכרום, ios, אקספלורר, פיירפוקס, אופרה ואולי עוד. ודאו שבכל הקומבינציות (לפחות הרווחות שביניהן) האתר עולה היטב ונראה היטב.

10
כמה ענייני תוכן למתקדמים

  • חשוב להקפיד על טקסט פשוט ורהוט, ועל שפה אחידה מבחינה טקסטואלית ועיצובית.
  • ברוב המקרים עדיף להדגיש את הערך שמקבל הלקוח, לפני שמפרטים את איכויות המוצר או השירות שלנו.
  • בטח שמעת איפשהו שחשוב לייצר "הנעה לפעולה". זה נכון, אבל בעדינות. לשון ציווי בוטה, למשל, עלולה להביא לתוצאות הפוכות: "למה מי אלה שיגידו לי 'חייג עכשיו!'? מה, אני עובד בשבילם?".
  •  בכלל, אחרי כל העצות ששמעת, ליקטת באינטרנט והפנמת ממדריכים כגון זה, חשוב לשמור על הזהות המיוחדת שלך ולהבליט אותה. אחרת אנחנו סתם הופכים לעוד משהו גנרי שרק רוצה למכור.
  • השפה השיווקית כוללת הרבה כלים. כשבונים אתר לבד חשוב שיהיה מושג כלשהו בעיצוב (למשל אטרקשן 1 ואטרקשן 2), בקופירייטינג וכתיבה שיווקית ואולי גם במיקרו-קופי.

 

11
כמה דברים טכניים

  • הדומיין חייב להיות רשום על שמך ובשליטה מלאה שלך.
  • אתר מאובטח במפתח ssl הוא היום כמעט הכרחי.
  • התקנת תוסף נגישות לכבדי ראייה היא חובה.
  • לאחסון איכותי חשיבות מכרעת על ביצועי האתר (מהירות עלייה, uptime, אבטחה ועוד), חוויית הגלישה, יחס ההמרה ופתרונות במקרה של נזק לאתר.
  • מומלץ לייצר דף 404 "ידידותי" (והיי, כאן יש מקום ליצירתיות!)

 

12
לעדכן ולשפר כל הזמן

בנית אתר? העלית לאוויר? אחת לתקופה (לא באובססיביות, זה לא דף פייסבוק) מומלץ לעדכן אותו, לעבור ולראות שהוא תקין, שהפרטים רלוונטיים, שאין בטעות הזמנה לאירוע שהתקיים כבר מזמן, מוצר שאזל מהמלאי וכן הלאה. אחת לכמה שנים מומלץ לבנות אתר חדש. לא רק כי חברות לבניית אתרים צריכות להתפרנס, אלר בעיקר כי העסק שלך, השפה העסקית והאינטרנטית, השפה העיצובית, הכלים הטכנולוגיים והרגלי הגלישה משתנים כל הזמן ובקצב די מטורף.

13
אפשר, אבל לא מוכרחים לבד

בנייה עצמית של אתר אינטרנט ותפעולו השוטף על ידי בעל העסק או עובד הם נכונים לעסקים מסוימים. אבל במרבית המקרים אתר אינטרנט הוא דבר מספיק חשוב כדי שנשלם לבעלי מקצוע שיבצעו את העבודה. גם את הבנייה וגם את התחזוקה השוטפת. אני ממליץ בחום לבחון היטב מה עדיף לעסק שלך לפני שניגשים למלאכה (וכן, אנחנו עושים את זה, איך ניחשת?).

רוצה לשמוע יותר? לספר לי איפה פספסתי? אחרי תשע בבוקר ועד די מאוחר בערב אני לרוב זמין לשיחה, 054-6717760.

ודוא"ל  אפשר לכתוב תמיד eyal@eshkol.media

נכתב על ידי אייל כץ,
מנכ"ל אשכול מדיה

הפוסט 13 עקרונות בסיסיים לבניית אתר אינטרנט תדמיתי הופיע ראשון בהקמת אתר אינטרנט | אשכול מדיה – חברה לבניית אתרים

]]>
קידום אורגני של אתרים בגוגל https://eshkol.media/%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%92%d7%a0%d7%99-%d7%a9%d7%9c-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%92%d7%95%d7%92%d7%9c/ Mon, 20 Jun 2016 07:03:58 +0000 https://www.eshkolmedia.2write.co.il/?p=363 עקרונות בסיסיים לקידום אתר במנוע החיפוש המוביל בעולם הקדמה: הבנת גוגל כאשר מחפשים ביטוי בעברית – גוגל רוצה לתת לגולש את התוצאה הרלוונטית ביותר. וסוד ההצלחה שלו: הוא מצליח. איך? המנגנון שלו מדמה באמת גולש אנושי. אמנם עם כמה תוספות טכנולוגיות – אבל גוגל עושה כל מאמץ שתוספות אלו לעולם לא יוכלו לסתור את תוכן […]

הפוסט קידום אורגני של אתרים בגוגל הופיע ראשון בהקמת אתר אינטרנט | אשכול מדיה – חברה לבניית אתרים

]]>

עקרונות בסיסיים לקידום אתר במנוע החיפוש המוביל בעולם

הקדמה:

  1. הבנת גוגל
    כאשר מחפשים ביטוי בעברית – גוגל רוצה לתת לגולש את התוצאה הרלוונטית ביותר.
    וסוד ההצלחה שלו: הוא מצליח.
    איך? המנגנון שלו מדמה באמת גולש אנושי. אמנם עם כמה תוספות טכנולוגיות – אבל גוגל עושה כל מאמץ שתוספות אלו לעולם לא יוכלו לסתור את תוכן האתר כפי שרואה אותו הגולש.
    בזכות הצלחתו הפך גוגל לאתר שמנהל את הרשת, ואם נתעלם לרגע מפייסבוק – יש את האימרה "אם אתה לא בגוגל אתה לא קיים", ובמידה רבה היא מובנת.

 

  1. המשמעות המסחרית
    מי שעוסק בתחום מסוים – למשל הובלות, רוצה להיות במקום הראשון בגוגל, או לפחות בדף הראשון. ברור, לא?

 

  1. חוק העשרה
    בדף הראשון של גוגל מופיעות 10 התוצאות הראשונות.
    וקיים חוק מתמטי שאומר: כשמופיעות עשר תוצאות, יש מקום לעשרה אתרים בלבד.
    תבדקו, זה עובד.
    חשוב לדעת: לפני עשר התוצאות שגוגל מביא, התצאות האורגניות, מופיעות מודעות ממומנות, וכן "עסקים בקרבת מקום". איך לדאוג שתהיו שם? קראו את המאמר על גוגל מיי ביזנס, בעיניי אחת הפעולות הראשונות שצריך לעשות כאשר מקימים עסק.

 

המשמעות המסחרית

אם כבר יש כמה עשרות אתרים או יותר שקידמו היטב בביטוי שגם אתה רוצה – סיכוייך להתברג לדף הראשון באותו ביטוי קלושים. יחד עם זאת, גם היום אפשר לגלות "חלון הזדמנויות" – כלומר ביטוי יקר ערך שהתחרות עליו לא היסטרית.

 

צורת עבודה:

לכן – יש למצוא ביטויים שיענו על הדרישות הבאות:

  1. ביטוי שסביר כי יש גולשים שיחפשו בו (למשל – מובילים, או מובילים בצפון, או הובלות בצפון). ניתן לבדוק את תדירות החיפושים של כל ביטוי באמצעות כלי של גוגל הנקרא "מתכנן מילות המפתח".
  2. ניתן להתברג בהם בדף הראשון, לכל היותר השני. איך בודקים? הסתכלו בכותרת של תוצאות החיפוש. אם הביטוי לא מופיע שם – יש לכם סיכוי "לעקוף".
  3. האתר שלך עונה בתאימות גבוהה לאותו ביטוי. כלומר: מי שחיפש בביטוי הזה, ישמח למצוא אותך. למשל: אם אתה מוביל מעכו, מאוד טבעי שתקדם "הובלות בצפון". אבל אם אתה מוביל בעל משאית וולוו, אל תקדם עצמך על הביטוי משאית וולוו. למה? גם אם תצליח להגיע למקום ראשון, לא תצמח לך מזה שום תועלת. מי שמחפש "משאית וולוו", מן הסתם מעוניין לקבל מידע על משאית וולוו, אולי אפילו לקנות כזו, והוא לא מעוניין בהובלות.

 

איך גוגל עובד?

כיצד גוגל "רואה" את האתר ועל סמך מה הוא מחשיב ביטוי מסוים כרלוונטי, ואיך הוא מקדם אתר אחד על פני אחר?

  1. גוגל רואה ומקדם דפים.
    גוגול מפנה לדף רלוונטי ולאו דווקא לאתר רלוונטי. דוגמה בולטת: וויקיפדיה. אבל מבחינת גוגל יש משמעות לאתר, והוא יודע מה זה "אתר חזק" ואתר חלש.
  1. גוגל מדרג דפים ואתרים.
    גוגל מעניק "ציון" לכל דף באינטרנט, Page rank. חשיבותו של דירוג זה מעט ירדה בשנים האחרונות, אבל הוא עדיין מהווה פקטור בתחרות.
  1. איפה המילים החשובות ביותר מבחינת גוגל?
    ב"טייטל". כלומר בראש הלשונית של אותו דף. מבחינת גוגל, זהו שמו של הדף. זה גם מה שמופיע ככותרת בתוצאות החיפוש.
  1. אבל – חשוב מאוד שאותן מילים יופיעו מיד גם בראש תוכן הדף, כלומר בכותרת הראשית של הטקסט. אחרת גוגל מבין ש"עבדו עליו", ורצוי שיופיעו שוב, לאו דווקא באותו סדר בתוכן הדף. רק לא להגזים, משתי סיבות: לעניות דעתי גוגל מפסיק משלב מסוים לייחס לכך חשיבות, וחוץ מזה האתר מיועד לא רק לגוגל אלא גם לגולשים בשר ודם.
  2. ועוד אבל: חשוב שהטייטל יהיה קצר, ושיכלול את שם העסק. אחרת, לקוחות שכבר מכירים את העסק ויחפשו אותו – עלולים לא למצוא.
  3. לכל דף באתר טייטל שונה במקצת, שכולל את שם האתר ומשהו מהאיפיון של אותו דף. למשל: הקמת אתרים אשכול מדיה | אודות.
  4. תיאור. לאתר יש תיאור – description. זהו טקסט שהגולש לא רואה באתר, אבל זה מה שמופיע מתחת לכותרת תוצאות החיפוש בגוגל. אם אין description, גוגל ידגום משהו מהדף המבוקש. זהו כלי מצוין למשיכת לקוחות, כי לעתים הטקסט נתפס כחיווי של גוגל על העסק.
  5. קישורים פנימיים. ביטוי מסוים שמהווה קישור לדף מסוים גם מדפים אחרים באתר – מחזק מאוד את הדף המקושר באותו ביטוי. הקישור הזה יכול להיות כמובן טקסט בתפריט הראשי, אבל כל קישור מילולי תורם.
  6. קישורים חיצוניים. ביטוי מסוים שמהווה קישור מאתרים חיצוניים אל דף מסוים – שוב מחזק את אותו דף בביטוי הספציפי, ואף יותר מאשר קישור פנימי.
    גם קישור פנימי וגם חיצוני "שווים יותר" ככל שה-pr שלהם גבוה יותר.
    מצד שני – לדעת רבים חילופי קישורים קצת מורידים מהערך של הקישור.
  7. גורמי קידום נוספיםהם תגיות. תג ומתה תג, ייצור כלאיים בין תוכן לתכנות. בעבר גוגל העניק לזה משקל רב, אך לפני מספק שנים הפחית אותו מאוד במוצהר כשהבחין בשימוש מוגזם הסותר את מה שהגולש רואה. גם מפת אתר תורמת משהו לקידומו.

 

היתרון הגדול שלנו

אשכול מפעילה בנק אתרים מקודמים שמקדמים זה את זה. הרעיון הוא שכל אתר שנהנה משירות הקידום שלנו מקבל קישורים חזקים מדף הבית של אתרים אחרים, ובמקביל שולח קישורים מדף הבית שלו לאתרים אחרים (לא לאותם אתרים!).

הפוסט קידום אורגני של אתרים בגוגל הופיע ראשון בהקמת אתר אינטרנט | אשכול מדיה – חברה לבניית אתרים

]]>